В Україну знову повертаються опади, але ненадовго.

Практично весь початок червня українці могли спостерігати дощі, які лише іноді змінювалися теплом. Згідно з прогнозом синоптиків, погода продовжить підносити сюрпризи і далі. Більш детальною інформацією на цей рахунок поділилася заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня, пишуть "Факт".

Україну знову накриють зливи, а потім відразу бабахне +30, фото: кореспондент

За її словами, територія України як і раніше знаходиться в нестабільній погодній зоні. У зв'язку з цим, до вихідних очікуються все ті ж дощі, грози, зливи, а місцями - також град і шквали. Зокрема, грозові дощі 23-24 червня можливі на півдні та заході.

При цьому температура повітря в країні очікується в межах 23-29 градусів тепла, а у вихідні 26-28 червня і наступного тижня стовпчики термометрів вже показуватимуть від 27 до 33 градусів тепла. Також дані Українського гідрометцентру свідчать про те, що наступного тижня антициклон з півночі спричинить за собою суху погоду, і Україна буде перебувати в полі підвищеного тиску.

опади продовжать радувати українців цього тижня, фото: УНІАН

Крім того, народний синоптик Леонід Горбань запевняє, що незважаючи на такий вельми холодний початок літа, попереду ще очікуються дійсно спекотні дні. Так, він обіцяє справжнє літо вже до кінця другої декади червня.

В той самий час липень він прогнозує злегка прохолодним, але зате серпень, за його словами, буде дуже спекотним, лише з невеликими дощами. У зв'язку з цим, якщо і планувати свою відпустку, то вже краще на серпень.

Раніше "Hyser" писав про те, що люта стихія вдарить по ряду регіонів України.

Також наш портал повідомляв, що синоптики розповіли, скільки ще Україну заливатиме дощами.

Нагадуємо, що українців попередили про червневі магнітні бурі.