Є ймовірність зростання рівня трудового доходу у громадян, які проживають в гірських населених пунктах.

Так, їх заробітна плата може зрости відразу на 25%, що передбачено новим законопроєктом. Варто відзначити, що він вже був розглянутий комітетом з питань соціальної політики, який і порекомендував включити його до порядку денного Верховної Ради. Про це пише "РБК-Україна".


У згаданому документі пропонується розширити перелік виплат, які не беруться до уваги при нарахуванні заробітної плати працівникам, які проживають і працюють на території гірських населених пунктів, для забезпечення її мінімального розміру. Завдяки цьому рівень доходів їх і може зрости.

Зокрема, це питання почали розглядати після численних звернень від жителів Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької областей. Вони і посприяли тому, що комітет почав підготовку даного законопроєкт, стверджує член комітету Анатолій Костюх.


Також має зрости сума мінімальної заробітної плати в Україні. У планах Кабміну в найближчі три роки збільшити мінімальну зарплату з 6 тисяч гривень, що зараз, до 7,6 тисяч. Підвищення відбуватиметься поетапно: спочатку в грудні цього року до зарплати додадуть 500 грн, а в 2021 році до загальної суми додасться ще 200 грн.

Зрештою за два роки сума мінімальної заробітної плати в Україні зросте до 6,7 тисяч. У наступні два роки ця сума продовжить збільшуватися, поки не досягне 7,665 тисяч.

Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо, як новий прожитковий мінімум змінить пенсії, зарплати і штрафи.

Також наш портал повідомляв, що Чехія заманює українських заробітчан зарплатою в 90 тисяч гривень на місяць.

Нагадуємо, що українцям назвали сфери, де найбільше зросла зарплата за рік.