У четвер, 17 червня, в Україну прийде справжня літня спека.

Температура в столиці країни підніметься до позначки +29 градусів Цельсія, пише "УНІАН". Рятувати від спеки буде невелика хмарність і вітер.

У нічний час доби в Києві температура складе +16 градусів, а вдень потеплішає до +29. Завтра вдень у місті буде багато сонця і мало хмар.

Атмосферний тиск буде поступово рости і складе 748-751 мм ртутного стовпа.

Вітер північно-східного напрямку буде дути зі швидкістю 4,4 - 5,7 м/с. Без опадів.

Нагадаємо, що найближча 5-бальна магнітна буря червоного рівня очікує українців вже 17 червня.

Згідно з даними експертів лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, в найближчі 4 тижні буде тільки три дні з підвищеною геомагнітною активністю

У " Червоні "і навіть" жовті " дні у метеозалежних людей вірогідні головні болі, запаморочення, задишка і тахікардія, загострення хронічних захворювань. У такі дні настійно не рекомендується об'їдатися і зловживати алкоголем. Адже і без цього магнітна буря може спровокувати апатію, млявість і втрату концентрації.

Календар магнітних бур на Червень 2021 року станом на 14 червня включає в себе лише 3 проблемних дні і виглядає так:

16 червня-4 бали
17 червня-5 балів
18 червня - 4 бали.

Вчені схожі на думці, що магнітні бурі відчувають на собі люди, які страждають хронічними хворобами і чутливі до перепадів погоди. У такі періоди в повітрі зменшується кількість кисню, що призводить до кисневого голодування організму. Особливо гостро це відчувають хворі серцево-судинними недугами. Саме тому можливе погіршення стану здоров'я.

Також можлива поява головного болю, дратівливості, сонливості, слабкості. Частина людей може відчути підвищений тиск, а також ломоту в суглобах.

Таким людям експерти радять знизити фізичні навантаження, уникати стресових ситуацій, починати день з контрастного душу, а закінчувати – розслаблюючій ванній. Необхідно лягати спати раніше і відводити для сну не менше 8 годин.

Важливо в ці дні відмовитися від жирної і смаженої їжі і віддати перевагу овочам і фруктам, пити чисту воду. Необхідно гуляти на свіжому повітрі або провітрювати приміщення при відсутності такої можливості.

Раніше Hyser писав про те, що у мережі показали, як через сильні зливові дощі люди плавають на човнах вулицями українських міст.

Також Hyser повідомляв, що погода піднесла відпочиваючим в Туреччині "сніговий сюрприз".

Нагадаємо, що відомий український синоптик розповів, яким буде літо в Україні.