В Україні почали діяти нові правила карантину

У Кабміні прийняли рішення про продовження дії адаптивного карантину до 31 серпня, але разом з тим послабили карантинні обмеження на літній період. Про це йдеться в повідомленні пресслужби МОЗ.

Ситуація із захворюваністю в Україні стабілізувалася і тепер вся країна знаходиться в "зеленій" зоні карантину. В уряді послабили низку обмежень на літо. Так, наприклад проведення масових заходів в приміщеннях дозволяється зі 100% наповненням і без дотримання дистанції.

Відзначається, що масочний режим можна не дотримуватися тільки в тому випадку, якщо всі учасники заходу, в тому числі організатори мають документ, який підтверджує про проходження повного курсу вакцинації препаратами, схваленими ВООЗ. Також підійде негативний результат ПЛР або експрес-тесту на коронавірус, який був зроблений не більше ніж за 72 години до початку заходу.

Також при поверненні з інших країн українці та громадяни, які мають посвідку на проживання в Україні, можуть безперешкодно перетинати державний кордон. Громадянам інших країн, які прибувають в Україну потрібно мати страховий поліс, а також документ, що підтверджує про проходження повного курсу вакцинації або негативний результат тесту на коронавірус, який був зроблений не більше ніж за 72 години до приїзду в країну.

Крім того, в Україні оновили правила введення зон адаптивного карантину. За новими правилами "зелена" і "жовта" зони будуть вводитися не в окремих регіонах, а відразу на всій території країни.

Раніше портал Hyser повідомляв, що фахівці попередили, хто ризикує заразитися коронавірусною інфекцією повторно.

Також наш портал інформував, що головний санітарний лікар України Ігор Кузін спрогнозував, що чергова хвиля коронавірусу накриє країну вже восени.

Нагадаємо, що медики розповіли, коли в українців виробиться колективний імунітет до коронавірусної інфекції.