Медик-експерт вказала на зміни в особі, які можуть говорити про проблеми зі здоров'ям

Нерідко можна забути про те, що деякі захворювання раніше дають ефект на зовнішність людини, ніж на його самопочуття. Так, наприклад, підвищений холестерин досить скоро відбивається на обличчі. Про це повідомляє iнформаційний портал "newsyou".

Лікар-терапевт Марина Широкова пояснила, що підвищений холестерин може виражатися через горбки жиру на обличчі, які називаються ксантоми. Найчастіше вони з'являються на століттях і продовжують рости протягом декількох тижнів або місяців.

Крім того, зробити висновок про те, що у людини підвищений холестерин також можна і глянувши на його очі. Наприклад, якщо навколо рогівки присутні сірі або білі колечка, то це вірна ознака проблем зі здоров'ям.

Варто також відзначити, що дві ознаки, тобто ксантоми і колечка на очах, можуть бути проявами спадкового захворювання гіперхолестеринемія. Суть в тому, що при цьому захворюванні печінка працює не на повну силу, в результаті чого значна частина холестерину не розщеплюється і потрапляє в кров.

У підвищеного холестерину існує також безліч інших ознак. Це, наприклад, часті болі за грудною кліткою або лівою лопаткою, біль в гомілках при ходьбі, запаморочення, мігрені, погіршується пам'ять і увагу, неприємні відчуття в області пупка після прийому їжі і різке схуднення.

Небезпека холестерину полягає в тому, що він осідає на стінках судин і формує бляшки, що призводять до атеросклерозу, який шкодить мозку і серцю.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Бред Пітт розповів, як йому вдалося помолодшати на 20 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, як пов'язана передчасна смерть з поганим сном.

Також "Hyser" писав, що фахівці розповіли, у кого є ризик заразитися коронавірусом вдруге.