У наступному місяці вартість газу для українців на місячному тарифі може знизитися

1 липня в Україні перерахують місячні тариф на блакитне паливо для населення. З урахуванням того, що на європейському хабі вартість газу знизиться, вартість кубометра газу для українських споживачів може знизитися на 1 гривню. Про це повідомляє "OBOZREVATEL".

Відзначимо, що на сьогоднішній день розмір місячного тарифу в залежності від Постачальника варіюється від 8 до 13,5 гривень. На біржі ж газ коштує близько 7 гривень.

Олег Попенко, голова департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при Київській міській державній адміністрації пояснює, що в даний момент він не бачить причин, за якими вартість газу відчутно знизиться. Зниження тарифу, звичайно, відбудеться, проте буде тимчасовим і може тривати близько місяця. За його інформацією, зараз в Міністерстві енергетики розглядають кілька варіантів.

Нагадаємо, що в українців ще з минулого року з'явилася можливість вибирати постачальника блакитного палива. Таким чином у них є можливість вибрати постачальника, у якого більш вигідні тарифи, причому як місячний, який змінюється щодня, таки і статичний річний.

Іншим важливим моментом є те, що незважаючи на те, що для українських споживачів газу тариф на цей ресурс знизиться, постачальники тепла незабаром навпаки, платитимуть за блакитне паливо збільшений тариф.

Зазначимо, що представники Міністерства енергетики заявляють, що вартість газу може навпаки, підвищиться, причому відчутно. Це відбудеться в тому випадку, якщо Кремль зупинить газовий транзит через Україну.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що російська мережа відкриє в Україні цілих 40 магазинів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українських автолюбителів попередили про подорожчання палива.

Також "Hyser" писав, що частина українців ризикує залишитися без субсидій на житлово-комунальні послуги.