Українцям розповіли, в яких випадках ПФУ може призупинити виплату пенсії

Існує цілий перелік причин за якими Пенсійний фонд може призупинити пенсійні виплати. Для того, щоб відновити їх, пенсіонеру необхідно звернутися до територіального органу ПФУ і подати заяву. Про це йдеться в 46-й статті закону Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Призупинити пенсійні виплати можуть як за рішенням територіального органу, так і суду. Так, призупинити виплату пенсій можна якщо виплати були призначені на підставі фальшивих документів, у разі смерті пенсіонера.

Також позбавити пенсії можуть на весь час проживання пенсіонера за кордоном або якщо українець не отримує пенсійні виплати протягом 6 місяців.

Для відновлення виплат Пенсіонеру необхідно звернутися до територіального органу ПФУ та подати заяву. Після з'ясування обставин (протягом 10 днів) виплати відновлювати. Також бувають випадки, коли через помилку або навмисного обману в документах Пенсіонеру виплачується зайва пенсія. У такому випадку людина може повернути необхідну суму на добровільній основі, або ж її можуть стягнути з пенсії. Відзначається, що з пенсії можуть утримати не більше 50% від її розміру.

Варто відзначити, що в Раді анонсували підвищення пенсій для окремої категорії українців. Так, пропонується підвищити пенсії громадянам, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС і отримали через це інвалідність. Українці, які отримали першу групу інвалідності отримають надбавку в розмірі 3800 гривень, другий - близько 2 тисяч гривень, а третій - 800 гривень.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у найближчому майбутньому велика частина українців не зможе виходити на заслужений відпочинок в 60 років.

Також наш портал інформував, що названо категорії українців, яких мине підвищення пенсійного віку.

Нагадаємо, що працюючих українців хочуть змусити самостійно накопичувати на пенсії.