Експерти попередили відпочиваючих про те, як зберегти своє здоров'я влітку

Літо - пора, коли велика частина людей насолоджуються яскравими зігріваючими променями сонця, які здатні зміцнювати імунітет. Однак, на жаль, Сонце надає на людей не тільки позитивний ефект, оскільки у деяких починається алергічна реакція. Про це повідомляють РосЗМI.

Повідомляється, що згідно зі статистикою, кожна п'ята людина в світі страждає від алергії на сонячні промені, причому хронічну форму така алергія приймає далеко не завжди, тому, якщо її своєчасно і правильно пролікувати, вона може піти на завжди.

Під алергією на сонячне світло розуміються фотодерматит і фотодерматоз, оскільки самі сонячні промені, зі зрозумілих причин, не володіють алергічним ефектом. Сонце може провокувати накопичення речовин, які і викликають алергію.

Фотодерматит проявляються в підвищенні чутливості шкіри при попаданні на неї сонячних променів. Ультрафіолет, який потрапляє на шкіру, викликає фотохімічну реакцію, яка змінює деякі речовини, що містяться в шкірі і на ній.

Найчастіше їм хворіють люди з тонкою і світлою шкірою, діти, вагітні жінки, люди, у яких багато родичів страждають фотодерматитом, хворі іншими шкірними захворюваннями, люди, які часто користуються солярієм або загарів, люди, які приймають певні ліки, люди, які недавно проходили через пілінг або татуаж і, нарешті, люди, активно використовують косметику.

Крім звичайних симптомів, таких як припухлості уражених ділянок шкіри, печіння, свербіння, появи пухирів, відлущування шкіри, існують і менш очевидні симптоми, такі як непритомність, зміна артеріального тиску або виникнення бронхоспазмів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Бред Пітт розповів, як йому вдалося помолодшати на 20 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, як пов'язана передчасна смерть з поганим сном.

Також "Hyser" писав, що фахівці розповіли, у кого є ризик заразитися коронавірусом вдруге.