Експерти розповіли, яка каша є найкориснішою для людини на сніданок.

Багато людей люблять готувати собі на сніданок кашу, і як правило вони вибирають для цього вівсянку. В принципі багато дієтологів радять віддавати вранці перевагу саме каші, тому що вона багата на мікроелементи і клітковину, що дає людині відчуття ситості.

І найкориснішою виявилася гречана каша. Фахівці кажуть, що вона багата клітковиною, яка покращує роботу травної системи, надовго зберігає відчуття ситості і утримує людину від нездорових перекусів протягом дня. Але ж це дуже важливо, так як такі, на перший погляд, нешкідливі перекушування можуть привести до набору зайвої ваги.

Багато експертів вважають, що важливо розуміти ні скільки їсть людина, а що саме він їсть протягом усього дня. Так як може здаватися, що людина дійсно дуже мало їсть, але насправді все його перекушування дуже калорійні і таким чином вони сприяють швидкому набору зайвої ваги.

Експерти також з'ясували, що клітковина допомагає нормалізувати рівень холестерину в крові, знижуючи цим ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи, діабету і ожиріння.

Крім цього, в складі гречаної каші є багато рослинного білка, заліза, марганцю, магній, фосфору та інших вітамінів, необхідним для підтримки нормального функціонування організму.

Ще одне дослідження показало, що гречка позитивно позначається на рівні глюкози в крові, запобігаючи запальні процеси і метаболічний синдром, що зустрічається часто при цукровому діабеті. Але ж це дуже небезпечне захворювання, яке може закінчитися для людини летальним результатом.

Раніше Hyser писав про те, що експерти розповіли, які продукти харчування можуть очистити організм від небезпечних токсинів.

Також писали, що медики назвали перекушування, які категорично не можна їсти в спеку.

Нагадаємо, що у мережі порівняли ціни на продукти в Україні та Польщі.