Сезон шашликів давно відкритий. Але чи знаєте ви, що деякі маринади для м'яса смертельно небезпечні для вашого здоров'я? З нашої статті дізнайтеся, в якому маринаді для шашлику містяться канцерогени.

Канцерогени дуже небезпечні для здоров'я людини. Саме вони викликають розвиток ракових захворювань. Виявляється, канцерогени є і в популярному маринаді для шашлику!

Дієтологи не радять використовувати в якості маринаду для м'яса майонез і оцет. Ці соуси і так небезпечні для здоров'я, а під впливом високих температур подвоюють свій негативний вплив на організм людини.

Дієтолог Ірина Мороза зазначає, що оцет негативно відбивається на роботі нирок, а тим, у кого і так є проблеми з нирками, він взагалі протипоказаний.

Майонез - один з найбільш жирних соусів, а в поєднанні з жирним м'ясом – це просто удар по шлунково-кишковому тракту. Крім того, під впливом високих температур майонез виділяє канцерогени, які провокують розвиток онкології.

Використання в якості маринаду кефіру також не рекомендовано лікарями. У такому поєднанні кефір перешкоджає засвоєнню білка і заліза.

Дієтолог радить маринувати шашлик в травах і кмині. Трави не містять в собі шкідливих речовин і не заважають організму засвоювати корисні речовини з м'яса. Крім того, трави підкреслять смак і аромат м'яса. Шашлик, замаринований в травах, принесе найбільше користі вашому організму.

Відзначимо, що шашлик найкраще доповнити свіжими овочами і зеленню. Або ж зробити з овочів салат. Природно, що в якості заправки до салату не варто використовувати оцет, майонез та інші жирні соуси.

Як повідомлялося раніше, експерти назвали алкоголь, який не можна вживати з шашликами. Що з алкогольних напоїв найкраще підійде до м'яса на мангалі?

Hyser також писав, що експерти розповіли, як і що пити, щоб не було похмілля. А також дали поради щодо боротьби з похміллям.