Психологи кажуть, що дуже часто в житті батьки направляють своїх дітей на повторення і відтворення їх долі. Схоже, у випадку з батьком і сином Башлачовими саме так і сталося.

Так, з росЗМІ стало відомо, що Єгор Башлачов, син легендарного радянського рок-музиканта і поета Олександра Башлачова, звів рахунки з життям у віці 32 років.

Тіло Єгора Башлачова ввечері 19 червня під вікнами будинку на вулиці Чаплигіна у російській столиці виявила його 82-річна бабуся. Імовірно він викинувся з вікна п'ятого поверху. При цьому ніякої записки чи іншого послання загиблий не залишив.

Відомо, що Башлачов-молодший був інвалідом другої групи. Крім того, з 17 років чоловік перебував на обліку в психіатричному диспансері з діагнозом "маніакально-депресивна шизофренія", тому він постійно перебував під наглядом родичів.

Опікун стверджує, що Єгору потрібно було регулярно приймати таблетки, так як він був за природою занадто агресивним і в нападі злості трощив все навколо-меблі, посуд, рвав речі.

Якраз напередодні, 18 червня, чоловік вийшов з психіатричної лікарні, де перебував з квітня 2021 року. Бабуся зазначила, що Єгор повернувся з лікарні у вкрай роздратованому стані. Можливо, на загострення психічного нездоров'я вплинуло щеплення від коронавірусу, яку на початку червня примусово зробили в лікувальному закладі.

Відзначимо, що Башлачов-молодший пішов з життя так само, як і його батько, і майже в тому ж віці.
Іноді здається, що над сім'єю Башлачових витає якесь родове прокляття. Так, смерть батька стала однією з перших в низці смертей вітчизняних рок-героїв. У Єгора був ще старший брат, який помер немовлям, а матері немає в живих з 2018 року.
Єгор же ніколи не бачив свого легендарного батька, так як народився згодом після його смерті, 3 серпня 1988 року.
До слова, Олександр Башлачев був однією з ключових фігур акустичного російського року. У Москві та Ленінграді в середині 80-х років він був відомий під прізвиськом Саш Баш. Саме в Ленінграді поет написав найвідоміші свої твори — "Грибоєдовський вальс", "Ванюша", "час дзвіночків", "Від гвинта", "на смерть поетів".
Загинув поет 17 лютого 1988 року, випавши з вікна висотки в Ленінграді. За припущенням близьких, з роками він все більше відчував творчу кризу, втрату взаєморозуміння з оточуючими і самотність.