У болгарському перці міститься вітаміну С більше, ніж в інших овочах.

Крім того, він містить вітамін Р, який допомагає засвоєнню аскорбінки і робить перець незамінним помічником нашого серця і судин, пише "ЛЛента".

Дякуючи вітаміну Р стінки судин стають більш еластичними, а вітамін С чистить ті ж судини від холестеринових бляшок. А поєднання цих вітамінів здатно знизити ризик інсульту.

Для того, щоб людський організм отримав добову норму вітаміну С, необхідно щодня з'їдати один великий перець. Причому найбільше вітаміну С міститься біля плодоніжки, тому намагайтеся видаляти її якомога акуратніше, щоб не пошкодити м'якоть.

Також перець містить вітаміни групи В, які сприятливо впливають на шкіру, волосся і нормалізують сон.

Залізо у складі перцю покращує склад крові.

Кремній також забезпечує силу волоссю і міцні нігті.

Йод нормалізує обмін речовин і відповідає за високий інтелект.

Болгарський перець багатий на вітаміни і мінерали, також він відрізняється низькою калорійністю і високим вмістом клітковини. Крім цього в ньому є важливі каротиноїди-антиоксиданти, що покращують зір і захищають організм від раку і розвитку серцево-судинних захворювань. Що стосується кольору болгарського перцю, то за словами фахівців різниці немає – корисні всі однаково.

Болгарський перець корисний всім, крім людей, які страждають від гастриту, коліту або синдрому роздратованого кишечника. Такі люди повинні проводити термічну обробку перцю, а тільки потім їсти. Обережними варто бути і тим, у кого є захворювання нирок або алергія.

Вживання овоча кожен день, підвищує утворення червоних кров'яних тіл, зміцнює імунітет. Також овоч сприяє здоров'ю кісток і згортання крові.

Раніше Hyser писав про те, що фахівці назвали продукти, які очистять печінку від токсинів.

Також Hyser повідомляв, що було розкрито відчутний вплив молодої капусти на серце і судини.

Нагадаємо, що було названо ласощі, яке призводить до проблем з шлунково-кишкового тракту.