Рейтинг неймовірно красивих курортних озер на території України

Минулого року, коли карантинні обмеження не дозволили українцям подорожувати для відпочинку за кордон, безліч людей звернуло увагу і на внутрішній туризм, оскільки, як виявилося, в Україні безліч чудових озер, які заворожують своєю красою. Інформаційний портал "OBOZREVATEL" розповів про декілька унікальних українських озер, які ідеально підійдуть для літнього відпочинку.

Перше озеро-Світязь. З Києва до нього можна дістатися на поїзді в напрямку Колвеля, а звідти на маршрутці до Шацьких озер. Світязь - найбільше і найглибше озеро в Шацькому національному природному заповіднику. Завдяки його 60-метровій глибині, озеро є цілющим. Крім того, з ним пов'язана легенда, за якою озеро виникло на місці замку, який раптово пішов під землю. У центрі Світязя розташований острів закоханих. За легендою, пішки до нього дістатися тільки ті, в чиєму серці живе справжня любов, іншим же доведеться добиратися на човні.

Друге озеро, на яке варто звернути увагу — Блакитне озеро в Чернігівській області неподалік від села Олешня. Це озеро-затоплений кар'єр з видобутку кварцового піску, з якого роблять скло і вікна. Біля озера блакитне дно, через яке вода виглядає блакитною.

Третє озеро-озеро Сиваш або Лемурісйское озеро. Це солоне озеро знаходиться в Херсонській області, в селі Григорівка. Добиратися, правда, туди потрібно на своїй машині. Це рожеве озеро цілющі за рахунок високої концентрації солі, а бруд на його березі здатна покращувати роботу суглобів і зміцнювати здоров'я.

Озеро Сиваш. Фото: Obozrevatel

Туристам також слід звернути увагу на Біле озеро. Воно знаходиться в селі Рудка Рівненщини. Воно підходить як для сімейного, так і для активного відпочинку. Відпочиваючі можуть розважитися за допомогою різних видів водного транспорту, такого як катамарани, катери і водні скутери.

Біле озеро. Фото: Obozrevatel

У Білому озері немає ніяких бактерій, оскільки концентрація гліцерину в ньому висока. Крім того, гліцерин вкрай корисний для здоров'я шкіри. На озері є база відпочинку, номер в якій коштує 280 гривень. Крім того, можна орендувати будиночок або поставити намет за 20 гривень на добу.

П'яте озеро-Буковельське. Це найбільше штучне озеро в Україні, яке з'явилося в 2015 році. У глибину воно досягає 8 метрів, при цьому вода там чиста як кришталь. Озеро може похвалитися хорошою інфраструктурою з обладнаним пляжем і водними видами спорту.

Шосте озеро-туристична візитна картка Карпат, озеро Синевир. Це саме синє і одне з найкрасивіших озер України. За легендою, з'явилося воно після того, як блакитноока дівчинка Синь виплакала ціле озеро сліз через смерть свого коханого Віра. На ділі ж озеро з'явилася після того, як тисячу років тому тут розтанув льодовик. Плавати, правда, в озері не можна, оскільки вода там дуже холодна, проте його можна перетнути на плоті.

Озеро Синевир. Фото: Obozrevatel

Останнє озеро в рейтингу найкрасивіших ще й найбільше в країні-Ялпуг. Воно розташоване на півдні Одеської області. Влітку в ньому можна купатися і ловити воду. Крім того, його облюбували археологи, оскільки нещодавно там знайшли вироби з дорогоцінних металів, створені в 5 столітті.

Озеро Ялпуг. Фото: Obozrevatel

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Мінсоцполітики розповіли, коли підвищаться пенсії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у парламенті захотіли підвищити мінімальні зарплати українцям.

Також "Hyser" писав, що експерти розповіли, які симптоми вказують на нестачу вітаміну В12.