Того, що зараз відбувається в Криму, півострів не бачив десь 100 років. Так, Керч і Ялту 17 і 18 червня буквально затопило зливами і потоком води з гір. У деяких районах вода піднялася до рівня другого поверху, а сотні, якщо не тисячі автомобілів, відновити вже практично нереально. Ось тільки синоптики кажуть, що це ще не кінець.

Так, МНС попередило про ще більшу негоду на території Криму. Сильні зливи, грози, град і шквалистий вітер очікуються на території півострова з вечора понеділка, 21 червня по вівторок. Про це повідомляється на сайті Головного управління МНС Росії по регіону.

Як повідомили в прес-центрі відомства, і без того постраждалий від злив півострів, чекає не просто нова порція сильних дощових потоків, а й град небувалих розмірів, а також шквалистий вітер до 15-20 метрів в секунду.

У МНС попереджають, що майбутня негода може призвести до нових підтоплень на півострові, порушення транспортного сполучення, аварій на електромережах, а також до загибелі сільськогосподарських посадок.

"Останнім часом у зв'язку з глобальним потеплінням переміщення повітряних мас від поверхні землі в більш високі шари стає дуже швидким і інтенсивним. Облакообразование відбувається дуже швидко. Висота цих хмар 10-12 кілометрів, і саме вони викликають зливові опади, які протягом декількох годин випадають на землю", – пояснює те, що відбувається науковий керівник Гідрометцентру Росії Роман Вільфанд.

Жителів Криму і приїхали на відпочинок туристів в МНС невпинно застерігають від прогулянок біля рекламних щитів і слабо укріплених конструкцій під час негоди. Також у відомстві просять не купатися в морі, так як через селеві потоки вода каламутна, упереміш з брудом і мулом.

Зазначимо, що ситуація в Криму після повені минулого тижня дійсно катастрофічна, недарма Путін доручив Шойгу відправити туди російських військових для ліквідації наслідків. У відомстві кажуть, що, наприклад, тільки відновлення морської екосистеми в акваторії Ялти займе кілька місяців.

Раніше "Hyser" писав про те, що агент з продажу путівок до Туреччини дуже зраділа тому, що стихійне лихо накрило кримську Ялту і розмило пляж.

Також наш портал повідомляв, що в Україну йде дика спека вище 30 градусів.

Нагадуємо, що затоплює популярні курорти і пляжі.