Синоптики попередили, який погода варто очікувати найближчим часом.

Синоптики розповіли, коли спека в Україні піде на спад. Тому що на цьому тижні градусник термометра показує мінімум +35 градусів тепла. А в деяких регіонах це ще більший показник. Як стало відомо, температура повітря почне трохи падати тільки до кінця наступного тижня в 27-28 червня. Про це розповіла синоптик Наталка Діденко.

Так, за її прогнозом, в найближчі дні спека буде посилюватися, а опади у вигляді короткочасних дощів можливі тільки в західних і південних регіонах. Ослаблення спеки в Україні очікується в суботу в західних областях, в неділю, 27 червня, ще й у північних, а 28 червня сильної спеки в Україні не буде ніде, очікується 25-30°.

У Києві також тиждень буде гарячим, а легше дихати стане вже з 27 червня, температура з'їде до 25-27°.

Нагадаємо, раніше синоптики не раз говорили про те, що цього року буде досить спекотне літо. При тому, що періодично будуть сильні дощі з грозами. Вони торкнуться всіх регіонів без винятку.

До слова, сильні дощі і так накривають багато міст України За останній час. Від цього страждають люди, які змушені справлятися з цією стихією. Адже зливи призводять до затоплення будинків і міських інфраструктур. Це все дуже небезпечно і загрожує здоров'ю і життю людей. Але рятувальники намагаються прикладати всі можливі зусилля для того, щоб вчасно справлятися з цією напастю.

Зокрема, не так давно в Дніпрі сильно постраждала Набережна. Її сильними потоками просто розмило і частини змило в Дніпро. Жителі міста були шоковані, тому що не так давно набережну в місті відремонтували.

Раніше Hyser писав про те, що під Одесою через сильні зливи ось-ось прорве дамбу, люди налякані.

Також писали, що погода влаштує в Україні справжнє випробування.

Нагадаємо, що в Україну йде дика спека з +30 нрадусів тепла.