Лікарі розповіли, як знизити високий рівень холестерину

Щорічно від інфарктів і інсультів помирають мільйони людей по всій планеті. Одним з головних факторів, що підвищують ризик цих захворювань є високий рівень холестерину в крові. Визначити цей стан самостійно неможливо, тому самим певним способом буде здача аналізів. Якщо показники перевищують норму, то слід дотримуватися кількох простих порад, які допоможуть повернути в норму рівень холестерину. Про це пише storinka.

В першу чергу необхідно виключити з раціону продукти, що містять насичені жири. Оскільки вони провокують зростання холестерину в крові. Так, лікарі радять відмовитися від фаст-фуду, печива, масла, обробленого м'яса і сиру. Їх слід замінити продуктами, які містять більш здоровий тип жиру. У їх число входить авокадо, арахісове та оливкове масло, а також жирна риба.
Малорухливий спосіб життя призводить до підвищення рівня холестерину в крові, тому, щоб знизити його, слід регулярно займатися спортом. Лікарі відзначають, що заняття спортом повинні тривати не менше 2,5 годин на тиждень. Рекомендується спробувати відразу кілька видів активностей, щоб знайти те що до душі і продовжити регулярно займатися.

Шкідливі звички такі як куріння і вживання алкогольних напоїв здоров'я не додають. Але разом з тим ще й збільшують ймовірність високого холестерину. Медики радять відмовитися від сигарет, оскільки це знизить ризик серцевих захворювань, онкології та інших недуг. Також рекомендується знизити кількість споживаного алкоголю. Експерти радять не перевищувати денну норму алкоголю, а кілька днів на тиждень взагалі не вживати спиртне.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали групу крові, представники якої найчастіше схильні до інфаркту.

Також наш портал інформував, що медики назвали звичайні продукти, які провокують розвиток проблем з серцем.

Нагадаємо, що експерти назвали продукт, який назавжди вбереже судини від тромбів.