Українець перевірив куплений кавун на нітрати та шокував мережу результатом

Літо в Україні в самому розпалі й на прилавках магазинів почали з'являтися перші кавуни. Багато, хто не в силах більше терпіти та чекати початку сезону, купують імпортні ягоди, навіть не замислюючись наскільки це небезпечно. Житель Мелітополя перевірив перші кавуни на нітрати й поділився відповідним відео в одному з місцевих Telegram-каналів.

На ролику чоловік вирішив провести цікавий експеримент, а саме придбав імпортний кавун, який зараз активно завозять в магазини і вирішив перевірити його на нітрати. Нітрат-тестер показав цифру 990 мг/кг при нормі 60 мг/кг. Кількість нітратів в ягоді перевищує допустиму норму в 16,5 раза.
Автор ролика зазначив, що це наочний приклад того, чому не варто купувати кавуни в середині липня. Чоловік зазначив, що варто почекати ще три тижні, коли почнеться сезон і тоді можна буде поласувати нормальною ягодою.

З'ївши кавун насичений нітратами можна отримати отруєння. Медики відзначають, що перші ознаки отруєння нітратами починають проявлятися через 4-6 годин. Людину може нудити, спостерігатися сильне слиновиділення і блювота. Також отруєння супроводжується загальною слабкістю, порушенням координації, запамороченням і навіть втратою свідомості. Такі симптоми свідчать про те, що в організм потрапили азотні сполуки.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців ошелешили цінами на перші кавуни: в рази дорожче, ніж рік тому.

Також наш портал інформував, що українцям дали поради, Як правильно вибрати черешню, щоб уникнути нітратів.

Нагадаємо, що за останній рік в Україні відчутно зросла вартість популярного овоча.