На курортах Азовського моря знайшли незвичайний спосіб зупинити навалу медуз

На курортах Азовського моря зараз справжня навала медуз, які не дозволяють туристам насолодитися відпочинком. Місцями медуз настільки багато, що важко розгледіти дно. Будь-які спроби як то боротися з морськими мешканцями не дають бажаного результату. Тому місцеві жителі вирішили підійти до розв'язання проблеми креативно і почали їсти медуз, звичайно, попередньо приготувавши. Про це повідомляє pro.berdiansk.

Журналісти з Бердянська вирішили випробувати на собі смакові якості медуз і зловивши кількох морських мешканців віднесли до місцевого ресторану, де їх їм приготували.

Шеф-кухар зазначив, що перед вживанням з медузи необхідно прибрати всі жалкі клітини й токсичні речовини, адже вони можуть завдати шкоди людині. А потім замочити м'ясо в спеціальному розчині, поки воно не почне нагадувати м'ясо кальмара. Тільки після цього м'ясо медузи можна додавати в закуски, салати або гарніри.

Приготування медузи. Фото: pro.berdiansk.biz
Приготування медузи. Фото: pro.berdiansk.biz

Приготування медузи. Фото: pro.berdiansk.biz
Приготування медузи. Фото: pro.berdiansk.biz

Також варто розуміти, що не всі медузи придатні для вживання в їжу. В Азовському морі мешкає кілька видів медуз, з яких можна готувати страви - аурелія (вухата медуза) і корнерот.

Блюдо з медузи. Фото: pro.berdiansk.biz
Блюдо з медузи. Фото: pro.berdiansk.biz

Блюдо з медузи. Фото: pro.berdiansk.biz
Блюдо з медузи. Фото: pro.berdiansk.biz

Підкреслюється, що за словами журналістів страви приготовані з медузи сподобалися всім, хто їх спробував і викликали тільки приємні емоції. Якщо припустити, що такі страви наберуть популярності, то досить ймовірно, що навала медуз залишиться в минулому.

Раніше портал Hyser повідомляв, що на одному з найпопулярніших курортів України борються з навалою медуз за допомогою екскаватора.

Також наш портал інформував, що туристи скаржаться на алергію через морську воду в Кирилівці.

Нагадаємо, що на популярних українських морських курортах навала змій