На Рівненську АЕС привезли партію ядерного палива американської компанії Westinghouse з 42 касет.

На атомній станції проводять вхідний контроль цього палива, пише "Ліга". В ході перевірки фахівці проведуть збірку і переміщення їх в чохли зберігання.

В рамках вхідного контролю проведуть розпакування контейнерів, перевірку геометричних розмірів касет і підвищотного розміщення збірок. Буде проведений огляд хвостовиків і головок касет.

Працівники перевірять касети, щоб на них не було механічних пошкоджень і перемістять їх в чохли зберігання палива.

Збірки з американським паливом планують у 2022 році завантажити в активну зону реактора на енергоблоці №3 РАЕС. З 2023 року енергоблок повинен почати працювати повністю на американському паливі.

За його словами щороку на АЕС будуть привозити свіже паливо Westinghouse і поповнювати активну зону реактора енергоблоку №3. Планується, що, починаючи з 2025 року, енергоблок №3 РАЕС працюватиме повністю на американському ядерному паливі.

На підприємстві сказали, що до 2024 року завантажать першу партію касет з паливом Westinghouse в активну зону реактора енергоблоку №2. 4-6 років вони будуть перебувати в дослідній експлуатації.

НАЕК "Енергоатом" є оператором чотирьох українських АЕС - це Запорізька, Рівненська, Хмельницька та Південноукраїнська. Підприємство є державним, воно було створене 17 жовтня 1996 року. Основна мета Енергоатому-це збільшення вироблення електроенергії та підвищення коефіцієнта встановленої потужності АЕС за умови постійного підвищення рівня безпеки експлуатації.

Раніше Hyser писав про те, що для українців змінять вартість на газ.

Також Hyser повідомляв, що експерти попереджають українців про те, що вартість комунальних послуг в Україні дорожчатиме.

Нагадаємо, що українців обрадували раптовими новинами щодо підвищення цін на електроенергію.