Українців попередили про різке подорожчання кави і пояснили в чому причина

Вже протягом багатьох років кава залишається одним з найпопулярніших ранкових напоїв як по всьому світу, так і в Україні зокрема. Проте, останнім часом відзначається досить різке зростання вартості цього напою. Про це повідомляє "The Wall Street Journal".

Повідомляється, що останнім часом світові ціни на каву ростуть швидкими темпами: тільки за останні три місяці вартість сорту кави Арабіка зросла на 30 відсотків. Це означає, що подібне зростання вартості на світовому ринку може відбитися на вартості кави на українських прилавках.

На сьогоднішній день рівень ціни на арабіку став рекордним, оскільки перевищив значення 2016 року. Ф'ючерси на арабіку, які продаються в Нью-Йорку виросли вже більш ніж на 18 відсотків за останні три місяці і продаються зараз по 1,51 долара за фунт.

А робуста, наприклад, сорт кави з більш яскравим смаком, що особливо цінно в розчинній каві, в Лондоні і зовсім подорожчав на 30 відсотків за три місяці, так що тепер за тонну кави необхідно заплатити близько 1749 доларів.

Причина подібного подорожчання полягає в тому, що Бразилія, де в основному вирощується Арабіка, зіткнулася з однією з найсильніших посух за останні 100 років, у зв'язку з чим Бразильські фермери готуються до одного з найсильніших спадів виробництва приблизно за 20 років.

Примітно, що в минулому, 2020 році, урожай Арабіки був рекордним, і, звичайно, фермери готувалися до того, що в 2021 році урожай буде слабшим, проте такого колосального падіння ніхто не очікував.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що експерти назвали ознаку, за якою можна визначити наявність раку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям порадили, від яких продуктів варто відмовитися, щоб уповільнити старіння.

Також "Hyser" писав, що експерти пояснили, як регулярне вживання часнику здатне змінити життя.