Киян попередили про підвищення тарифів на тепло і гарячу воду

Жителів Києва попередили про підвищення тарифів на опалення і гарячу воду. Очікується, що ціни злетять вже цієї осені в середньому на 30-40%. Також тарифи зростуть і в ряді інших міст. Про це інформує "Прямий".

У Київській міській державній адміністрації заявили, що суми в платіжках киян зростуть вже з 1 жовтня. Зазначається, що підвищення тарифів необхідне через те, що підприємства теплопостачання не мають обігових коштів і є "планово збитковими". Також однією з головних причин підвищення тарифів на тепло і гарячу воду називають стрімке подорожчання природного газу.

У КМДА зазначили, що ситуація на ринку склалася таким чином, що перегляду тарифів комунальних підприємств вже не уникнути. Підкреслюється, що ситуація критична настільки, що необхідна злагоджена робота всіх гілок влади.

У зв'язку зі сформованими обставинами з 1 жовтня для жителів столиці почнуть діяти нові тарифи:

опалення: 2151,77-2433,90 грн/м кв за 1 гігакалорію в залежності від типу будинку;
гаряча вода: 109,55-122,17 грн/м куб.

При цьому вартість опалення будинків, де немає встановлених лічильників складе близько 53,2 гривні за квадратний метр.

Крім того, очікується, що в платіжках жителів столиці з'явиться новий рядок з авансовим платежем. Передбачається, що таке нововведення дозволить скоротити накопичення боргів за комунальні послуги, якщо споживач з якої-небудь причини не зробив оплату. При цьому цей платіж не буде обов'язковим. Споживачі зможуть самостійно прийняти рішення платити їм наперед чи ні.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в уряді визначилися з тим, як змінити тарифи на електроенергію для населення.

Також наш портал інформував, що українців попередили про нові тарифи на комуналку: змусять платити у два рази більше.

Нагадаємо, що названо суми субсидій, які виділили українським сім'ям.