Стали відомі дати найближчих магнітних бур

Фахівці попередили про магнітні бурі, які незабаром накриють Землю. Метеозалежні та літні люди особливо чутливі до цього явища, тому аптечку слід тримати під рукою. Які дні будуть найнебезпечнішими, інформує unian.

Обурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на сонці і є тими ненависними магнітними бурями, про які всі так багато чули. Експерти відзначають, що такі коливання негативно впливають на здоров'я людини й роботу систем зв'язку. Відзначаються, що навіть незначні збурення магнітного поля можуть завдати шкоди здоров'ю.

Найближча магнітна буря припадає на п'ятницю, 23 липня. Найсильніший сплеск очікується з 00: 00 до 06: 00 ранку. Також сильна сонячна активність очікується відразу ж на наступний день - 24 липня. Кінець липня і початок серпня буде спокійним, але 10 числа наступного місяця жителі Землі знову відчують нездужання через підвищену сонячної активності.

Прогноз магнітних бур. Фото tesis.lebedev.ru
Прогноз магнітних бур. Фото tesis.lebedev.ru

У період сонячної активності самопочуття може погіршитися навіть у повністю здорових людей. Магнітні бурі можуть викликати ряд неприємних симптомів, серед яких безсоння, нудота, головні болі, біль в суглобах і спині. Також в ці дні може підвищуватися або знижуватися артеріальний тиск і навіть загострюватися хронічні захворювання.

Щоб максимум безболісно пережити період сонячної активності необхідно дотримуватися кількох простих правил. Найголовніше в ці дні переглянути свій раціон і відмовитися від занадто жирної та смаженої їжі, а також пити багато води й чаю. Також в дні сонячної підвищеної активності шкідливих звичках найкраще забути. Рекомендується приймати контрастний душ, а також спати не менше ніж по 7 годин на добу.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі розповіли, як знизити артеріальний тиск за кілька хвилин.

Також наш портал інформував, що медики назвали продукти, які здатні полегшити головний біль.

Нагадаємо, що експерти назвали доступний продукт, який діє як знеболююче.