Українські спортсмени посіли третє місце на Олімпіаді-2020 у кульовій стрільбі

У вівторок, 27 липня українські спортсмени Олена Костевич та Олег Омельчук завоювали бронзову медаль на Олімпійських іграх у стрільбі з пневматичного пістолета c 10 метрів. Тим самим дует зламав прокляття, яке роками переслідувало збірну України на Олімпіадах. Про це повідомляє портал segodnya.

Українські спортсмени зламали багаторічне прокляття, що переслідувало збірну України. Спортсмени, які виносили прапор України на церемонії відкриття Ігор постійно стикалися з невдачами і ніхто до цього не міг здобути медаль. Олена Костевич змогла перемогти злий рок, взявши "бронзу" в дуеті з Олегом Омельчуком.

Варто відзначити, що в Атланті-1996 в день кваліфікації у Сергія Бубки загострилася стара травма, тоді лікарі наполягли на негайному оперуванні спортсмена. У Пекіні - 2008 прапор виносила Яна Клочкова, але на тих іграх навіть не змогла стартувати.

Перемозі українських спортсменів сильно зрадів глава держави Володимир Зеленський. Він опублікував на своїй сторінці в twitter новий пост, в якому привітав Олену Костевич і Олега Омельчука з тим, що їм вдалося посісти третє місце і побажав спортсменам ще багато перемог.

Варто підкреслити, що це вже третя бронзова медаль збірної України на Олімпіаді в Токіо. Першу завоювала дзюдоїстка Дар'я Білодід, а другу шпажист ігор Рейзлін.

Раніше портал Hyser повідомляв, що український фехтувальник Рейзлін в Токіо зробив неможливе можливим.

Також наш портал інформував, що вихід українських олімпійців у Токіо супроводили моторошним фото.

Нагадаємо, що українська збірна з футболу стала учасником чергового гучного скандалу.