Синоптики розповіли, в яких областях у середу 28 липня очікуються грозові дощі та град

Погода продовжує підносити українцям все нові "сюрпризи". Синоптики попередили про погіршення погодних умов у низці регіонів 28 липня. Очікуються сильні дощі з грозами, град, і шквальний вітер. При цьому в Україні переважатиме спекотна погода вище 30 градусів вище нуля. Про це йдеться в прогнозі Укргідрометцентру.

Так, за прогнозом синоптиків у середу, 28 липня грозові дощі накриють Західні, Північні, Черкаську, Вінницьку, Кіровоградську та Полтавську області. Крім того, в окремих районах можливий шквальний вітер до 15-20 метрів в секунду і град.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

Жителів столиці погода також не порадує. Синоптики прогнозують Вдень дощ, можлива гроза. У денний час стовпчики термометрів піднімуться до позначки у 28-30 градусів тепла. Вітер може досягати до 12 метрів в секунду.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

В ДСНС зазначили, що негода наробила лиха у низці областей. Так, на ранок 28 липня через сильні пориви вітру і дощі спрацювали системи автоматичного захисту ліній електропередач. В результаті без електрики залишилися 65 населених пунктів в 5 областях.

Однак сильні дощі з грозами та штормовий вітер не єдині "сюрпризи", які погода приготувала українцям. Так, синоптики оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки у східних, Тернопільській, Миколаївській, Івано-Франківській та Сумській областях, а також у Криму.

Раніше портал Hyser повідомляв, що народний синоптик стривожив прогнозом погоди на зиму в Україні.

Також наш портал інформував, що синоптики розповіли, коли і де похолодає вже найближчим часом.

Нагадаємо, що синоптики попередили українців про нові хвилі спеки, які підуть за дощами.