Українцям розповіли, які п'ять продуктів позитивно впливають на пам'ять

Нерідко з віком люди стикаються з тим, що їм все важче запам'ятовувати всі необхідні речі, в результаті чого в житті з'являються всілякі стікери з нагадуваннями і списки справ. При цьому мало хто звертає увагу на те, що можна просто поліпшити роботу пам'яті, вживаючи певні продукти. Про це повідомляє iнформаційний портал "Сторінка".

Перший продукт у списку — смажена риба. Жир становить близько 60 відсотків від речовин, з яких складається в мозку, і приблизно 30 відсотків цього жиру складається з жирних кислот омега-3, який в достатку міститься в лососі, форелі, оселедця і сардинах. Неодноразово дослідження підтверджували, що риба знижує ймовірність виникнення хвороби Альцгеймера.

Інший продукт, що є джерелом омега-3 — волоські горіхи. Крім позитивного впливу на пам'ять, волоські горіхи благотворно впливають на роботу серця. Вони здатні стати відмінною заміною або добавкою до полуденків. Крім того, волоські горіхи можна додавати в салати, пластівці і в безліч інших страв, збільшуючи таким чином їх користь.

Крім того, позитивно на пам'ять впливає ще й популярний ранковий напій — кава. Окрiм тонізуючого ефекту, він також допомагає роботі мозку. У ньому містяться антиоксиданти і кофеїн, які покращують концентрацію, увагу і настрій.

Наступний корисний продукт в списку — яйця. У них містяться корисні для мозку речовини: холін, вітаміни В12 і В6 і фолієва кислота. Вчені з'ясували, що холін включає сполуки, які позитивно впливають на пам'ять і настрій людини. Важливо не забувати про те, що незважаючи на те, що в більшості дієт рекомендується їсти тільки яєчний білок, значна частина холіну міститься в жовтку. Вченими також доведено, що дефіцит фолієвої кислоти, вітамінів В12 і В6 можуть стати причинами депресії, деменції і хвороби Альцгеймера.

Останній продукт, що поліпшує пам'ять — чорниця. У ній містяться антиоксиданти, які покращують роботу і уповільнюють процеси старіння мозку. У людини, яка споживає чорницю більш інтенсивно працює мозок і поліпшується пам'ять.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що батьків попередили про зміни системи оцінок у школі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна опиниться під впливом одночасно двох потужних циклонів.

Також "Hyser" писав, що дитина за кермом автомобіля впала в серйозну аварію.