Багато українців, не дивлячись на військовий стан, чекають на новорічні свята, щоб зібратися всією родиною за одним столом. Зазвичай на новорічні свята випадає від трьох і більше вихідних поспіль, але не слід забувати про те, що цей Новий рік буде в умовах повномасштабної війни на території нашої держави.

Цю інформацію розмістили на порталі «Главред»

У зв'язку з військовим становищем вихідних на новорічні свята може бути значно менше, ніж зазвичай. Особливо цікаво дізнатися, чи будуть українці вихідними на Різдво, яке відзначатиметься 25 грудня та 7 січня.

Важливо, що цього року на території України вперше офіційно святкуватимуть Різдво 25 грудня. Як відомо, цей день потрапляє на неділю, така сама ситуація скластися і для тих, хто відзначатиме Різдво 7 січня, але цей день випадатиме на суботу.

Слід зазначити, що за українськими законами покладено додатковий вихідний у понеділок, якщо свята випадають на суботу чи неділю, як у цьому випадку. Однак через воєнний стан у нашій країні, цих вихідних у перший робочий день очікувати не варто.

Також треба розуміти, що є різноманітні фірми, де працюють українці. У цих випадках усе залежатиме до начальства. Це говорить про те, що у різних підприємствах можуть бути додаткові вихідні на Новий рік та Різдво.

Щодо Нового року, то це велике свято випадає на суботу. 1 січня буде у неділю, що натякає на вихідний день у понеділок. Однак через воєнний стан в Україні всім працюючим українцям доведеться виходити на роботу 2 січня.

Читайте також:

З ароматом різдвяних свят. Як приготувати апельсинові оладки