Через постійні масовані ракетні обстріли з боку країни-терористки Росії залишається можливість блекауту. У зв’язку з такими критичними обставинами Національний банк України заявив, що пріоритетом його роботи буде покриття бюджетного дефіциту без допомоги додаткової емісії.

Цю інформацію оприлюднили на порталі новин «finance»

Голова Національного банку України Андрій Пишний попередив українців про те, що 2023 рік буде найдраматичнішим за весь час. Так, він акцентував свою увагу на найважчій зимі за всі часи.

«Яка заходить банківська система у 2023 році? Вона заходить іншою. Вона змогла 2022 вистояти за рахунок того, що була проведена досить масштабна та ефективна реформа корпоративного управління, зміцнення фінансової стійкості, вдосконалення бізнес-моделей. 2022 показав, що банківська система функціонує навіть у найкритичніших обставинах. 2023 рік має нам дати можливість оцінити, яка потреба докапіталізації виникає, яка є якість активів, і сконцентрувати свою роботу на безперервності. Ми розуміємо, що новий абсолютно виклик, якого не було на початку війни, це блекаут», - заявив Андрій Пишний.

Окрім цього голова НБУ сказав, що він дуже сподівається на вдалі переговори з Міжнародним валютним фондом. Це натякає на те, що цілком можливо, що буде відкрито нову програму, яка допоможе Україні.

Читайте також:

Молилася за Україну: Світлана Лобода відвідала Єрусалим та відправила "послання" Богу

Купуйте цеглу: як при відключенні світла зробити саморобний обігрівач