У зв'язку з тим, що зима на території України буде дуже важкою, всі українці переживають за погодні умови. Українські синоптики вирішили поділитися своїми прогнозами та розповіли, якою буде погода найближчими місяцями і чи варто готуватися до морозів.

Насамперед слід одразу зазначити, що аномальної зими на території України не очікується. Середня температура з грудня по січень буде на 1-2 градуси вищою, ніж зазвичай.

Синоптики взяли статистку температури за останні 30 років та заявили, що середня температура цієї зими в Україні буде близько 0 градусів. Іноді стовпчики термометрів стрибатимуть від -5 до +5 градусів.

Щодо самої температури, то найхолодніше буде у Харківській, Сумській та Полтавській областях. Там термометри можуть показувати до -20 градусів морозу. Проте сильні морози триватимуть щонайбільше до 5 днів.

Варто зазначити, що найтеплішим місяцем цієї зими буде грудень. Найвища температура буде - +6 градусів, а найнижча - -10 нижче за нуль.

Що стосується другого місяця зими, то січень буде суворішим. Середня температура буде близько -2 градусів нижче за нуль. Досить холодно буде 10 та 11 січня, а у другій половині місяця варто очікувати снігу.

Початок та середина лютого буде досить сніговою. Температура повітря також буде набагато холоднішою. Вночі доби варто очікувати близько -10 градусів морозу.

Якщо сказати у двох словах, то погодні умови цієї зими будуть такі самі, як і минулого року.

Читайте також:

Зима більше схожа на осінь: народний синоптик розповіла, якою буде погода до весни

Снігу бути чи не бути? Синоптики розповіли, якою буде погода на Різдво та Новий рік.