Українців попередили про те, що зростання цін на продукти у 2023 році просто неминуче. У зв'язку з цим рекомендується заздалегідь до цього підготуватися і замислитись, як пристосовуватися до чергових проблем.

Про це повідомили на порталі «УНІАН»

Очевидно, що через повномасштабне вторгнення путінських окупантів на території України подорожчало буквально все: від їжі до послуг та техніки.

Експерти та чиновники вже попередили про те, що зростання цін також продовжиться і у 2023 році.

Також ні для кого не секрет, що все дорожчає, а платоспроможність кожного окремого громадянина України перебуває у сумній ситуації.

Насамперед слід акцентувати увагу на значному зменшенні купівельної спроможності громадян через інфляцію та девальвацію гривні. Щодо інфляції, то вона вже перевалила позначку 26%.

Якщо заговорити про продукти, на які йде більшість грошей українців, то вони подорожчали досить сильно. Хліб та макарони подорожчали більш ніж на 30%, вершкове масло – на 29%, риба – на 45%, м'ясо – на 25%, а молоко – на 20%. Фрукти злетіли у ціні на 70%, а овочі – на 65%. Крупи також подорожчали на 50%. Ну, а якщо говорити про пальне, то тут і слів не підібрати.

Дуже сумним є те, що експерти стверджують, що зростання цін відбуватиметься і в майбутньому.

Читайте також:

Якщо нема на чому готувати під час відключення світла: які продукти викликають ботулізм

Через відключення електрики продукти дорожчатимуть. Українців уже попередили

Це допоможе вижити. Які продукти харчування потрібно заготовити на тривалий блекаут