За даними інтернет-опитувань, 65% населення світу вірять у карму — покарання понад погані вчинки. Але, схоже, після історії з екс-флагманом Чорноморського флоту ВМФ росії ракетним крейсером "Москва", а зараз і крейсером "Адмірал Кузнєцов", ця кількість збільшиться. Останній, наприклад, після повернення з походу до Середземного моря, де завдавав ударів по об'єктах у Сирії, все ніяк не може відремонтуватися. Тим більше, що сьогодні, 22 грудня, його ще й вогонь намагався знищити.

Так стало відомо, що на авіанесучому крейсері "Адмірал Кузнєцов" під час ремонту сталася пожежа. Про це написали РосЗМІ, посилаючись на слова глави Об'єднаної суднобудівної корпорації (ОСК) Олексія Рахманова.

І хоч чиновник заявив, що "там стався маленький ексцес під час виконання ремонтних робіт", проте співробітники екстреної служби уточнили, що через загоряння довелося евакуювати 20 людей.

"Під час ремонтних робіт на крейсері "Адмірал Кузнєцов" сталося загоряння, повідомив голова ОСК Рахманов. За його словами, пожежні системи спрацювали штатно, вогонь ліквідовано, збитків та постраждалих немає", - написали пропагандисти.

Разом з тим, знаючи, як російська влада та прокремлівські ЗМІ приховують реальні масштаби тих чи інших подій, можна припустити, що на авіаносці насправді могло статися щось серйозне. Принаймні саме так надав інформацію український журналіст Цаплієнко.

Довідка: у 2016-2017 роках корабель "Адмірал Кузнєцов" використовувався для виконання бойових завдань у Сирії і з того часу він перебуває на ремонті, оскільки судно постійно переслідують невдачі.

Наприклад, у 2018 році на крейсер впав баштовий кран та пошкодив корпус та злітну палубу. Внаслідок аварії загинула людина.

А 2019 року на кораблі сталася пожежа. Площа загоряння становила близько 600 кв м, щонайменше 10 осіб постраждали. Збитки від пожежі становили 95 млрд рублів.

У червні 2022 року кремлівські ЗМІ писали, що Міноборони рф планує передати корабель до складу Військово-морського флоту не раніше, ніж у 2024 році. А все через нові дефекти, виявлені під час ремонтних робіт.

Читайте також: