Зважаючи на все, росія не збирається здаватися і припиняти обстрілювати українські мирні міста. А значить без води та світла доведеться якийсь час жити.

І через це потрібно знати, що буде з цінами на комунальні послуги, якщо вони надаються в обмеженій кількості. Докладніше про це інформує сайт today.ua.

Повідомляється, що у зв'язку з постановою Кабміну №151, українці мають право заявити про вимогу перерахунку нарахованої суми у платіжці, якщо температура у квартирі нижча за 18 градусів тепла. За кожен день порушення цієї норми від суми, призначеної для оплати, постачальник зобов'язаний відняти по 3,3%.

Відомо, що деякі області України вже успішно практикують таке нововведення. Наприклад, КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" веде облік годин, протягом яких абонентам не надавалися такі послуги. Таким чином, комунальне підприємство полегшує собі роботу на майбутнє, а сам перерахунок вартості послуги за листопад буде включено до грудневих платіжок.

Варто зазначити, що власники квартири, які були відсутні понад 30 днів, і у них не встановлено лічильників газу та води, можуть не оплачувати комунальні рахунки за ці послуги за час, доки їх не було. Для цього вони мають довести свою відсутність документально – необхідно зібрати підписи сусідів із зазначенням паспортних даних, які підтверджують, що мешканці були відсутні у певний період часу.

Читайте також: