Мешканців України попередили, що напередодні Нового року активізувалися шахраї, які крадуть номери телефонів українців. Так, вони роблять це спеціально для того, щоб отримати доступ до ваших банківських карток.

Про це повідомляє портал «obozrevatel»

Насамперед необхідно розповісти про те, що шахраї обдзвонюють звичайних українців і видаються співробітниками мобільних операторів. Після цього порушники просять назвати їм пароль із СМС, яке надходить на номер. Щодо самих порушників, то вони кажуть, що це робиться для того, щоб переключити абонента на «іншу вежу», що нібито дасть зв'язок під час блекауту. Але потрібно бути уважними, оскільки пароль із СМС може дати злочинцям доступ до вашого номеру, а це говорить про те, що вони отримуватимуть і доступ до ваших банківських рахунків.

"Шахраї дзвонять по телефону і представляються оператором зв'язку. Далі розповідають вам, що перемикатимуть вас на другу вежу, щоб під час блекауту у вас був стабільний зв'язок", - заявили в Києві INFO.

Якщо ви стали жертвою таких шахраїв, то вам необхідно самостійно звернутися до оператора і уточнити, чи дійсно до вас звертався співробітник компанії. Важливо підкреслити, що нікому і ніколи не потрібно передавати жодних паролів, хоч би якими вони були.

Читайте також:

Не потрапіть на прийом: як шахраї обманюють українців за допомогою відключення світла

Українцям видадуть кілька тисяч соцдопомоги: як не потрапити на шахраїв

Перевіряйте посилки: шахраї запустили нову схему розлучення