Дуже багато українців люблять їсти оселедця, особливо коли справа стосується святкового столу. У зв'язку з тим, що Новий рік вже на носі, мешканцям України розповіли, як просто та швидко почистити оселедець.

Про це повідомляє портал «РБК-Україна»

Напевно, кожен бачив оселедця на святковому новорічному столі. Її можна просто нарізати, зробити з неї "Шубу", або просто подати з маринованою цибулею.

Для того, щоб не морочитися з чищенням оселедця, потрібно зробити кілька досить простих кроків. Однак спочатку потрібно взяти: дошку (бажано пластикову), гострий ніж (середнього розміру), проточну воду, паперові рушники, пакет для відходів.

Після того як ви зібрали все необхідне можна приступати до простих дій: вимийте оселедець і промокніть його паперовими рушниками і відріжте голову, витягаючи з неї начинки. Вимийте добре рибу всередині та промокніть рушниками. Після цього зробіть надріз зверху, де плавець і виріжте його. Далі від цього розрізу ви зможете легко зняти шкірку. Потім візьміть рибу за хвіст двома руками і розділіть філе на спинку та ребра по бічній лінії, що проходить по всьому тілу риби. Ребра мають залишитися на хребті. Далі візьміться за хребет з боку голови двома пальцями - великим і вказівним і пройдіть уздовж усього хребта до хвоста.

Крім цього, в мережі оприлюднили відеоролик, на якому можна побачити перелічені вище процеси.

Читайте також:

Краще зробити запаси та відкласти гроші: українцям розповіли, що буде з продуктами у магазинах при повному блекауті

Де отримати безкоштовні набори продуктів. Номери телефонів по областях