Як правило, ящик під духовкою використовується як останній притулок для старих каченяток та іншого домашнього начиння, для якого на кухні не знайшлося іншого місця. Є, правда і ті, хто щиро вважає, що ця скринька захищає підлогу від термічної дії плити. Насправді все набагато простіше.

Відповідь на запитання "навіщо потрібна нижня скринька в газовій плиті" знайти нескладно, досить уважно вивчити інструкцію до плити.

Так, згідно з документами, ця "загадкова" скринька призначена для підтримки температури щойно приготовленої їжі. Виробники навіть нерідко називають його "ящиком для розігріву" (в інструкціях англійською – warming drawer). При використанні духовки у відсіку-ящику теж піднімається температура, до того ж висока вона зберігається довше, хоча не досягає таких високих показників, як у духовці. У багатьох інструкціях до плит цей відсік позначається як теплова шафа, і зазначено, що його можна використовувати для підтримання страв у розігрітому вигляді під час роботи духовки.

Дуже мало хто знає про цю "справжню" функцію цієї висувної скриньки під духовкою, а ті, хто знає, не завжди нею користуються. Деякі споживачі вважають, що для збереження їжі тепла скринька підходить мало, хто каже, що шафка сушить приготовані страви, а хто в захваті. Особливо сподобалася така функція розігріву супротивникам мікрохвильових печей.

Тобто вдень можна приготувати страву для сімейної вечері і залишити її в теплій шафі, щоб потім не розігрівати холодну. Однак виробники попереджають — розігрівати таким чином їжу, що вже охолонула хоча б до кімнатної температури, не потрібно, тому що це може спровокувати розмноження бактерій.

Нижній ящик у плиті можна використовувати для зберігання

Використовуючи ящик для зберігання, ми не порушували правила експлуатації наших духовок. В інструкціях до плит вказано, що тримати кухонне начиння в цьому відсіку теж можна. Виробниками передбачено, що у висувну скриньку можна скласти листи, сковороди та інший посуд для приготування, який можна нагрівати.

Фахівці для підігріву рекомендують розміщувати в ящиках не тільки готову їжу, а й столовий посуд – у теплих тарілках їжа довше залишається теплою. Отже, поки їжа готується в духовці, ви можете покласти в ящик під нею столовий посуд.

Що не можна зберігати в нижньому ящику плити, це легкозаймисті та вибухонебезпечні предмети. До шафи, що знаходиться під духовкою, через доступ до неї високих температур не можна ставити:

  • продукти та страви, що швидко псуються, якщо вони не будуть використані найближчим часом,
  • серветки, папір, текстильні рушники,
  • поліетиленові пакети,
  • легкозаймисті рідини та спреї,
  • хімікати, що виділяють при нагріванні токсини предмети, а також посуд, покритий не термостійким лаком, ПВХ контейнери, не призначені для гарячих страв.

Читайте також:

Корисний лайфхак: як висушити волосся без фена, якщо раптово пропало світло

Автомобільні лайфхаки. Як зробити так, щоб у мороз не обмерзало лобове скло

Відключення світла: як зробити, щоб свічка горіла набагато довше. Лайфхак