Через те, що на носі Новий рік, українцям вирішили розповісти, як пити алкоголь і не п'яніти за столом, щоби потім не було соромно. Так, є кілька дуже простих секретів, які допоможуть не потрапити у незручну ситуацію.

Про це повідомляє портал новин «Факти».

Експерти у сфері здоров'я вирішили дати кілька корисних порад для українців, щоб не впасти обличчям у салат.

Лікар і гастроентеролог Наталія Сидорець каже, що не п'яніти можуть допомогти пігулки, проте на них покладатися зовсім сні варто. За словами експерта, під час застілля можна пити, але щоб не п'яніє, потрібно дотримуватися простих правил.

По-перше, до самого застілля краще випити вітаміни В1 ще вранці, а за 2-3 години до гулянь краще випити 50 г горілки або коньяку.

Також якщо за столом ви вже зрозуміли, що випили зайвого, потрібно прийняти 4 таблетки активованого вугілля. Якщо ви намішали різного алкоголю, то краще дати йому вийти, блювання приведе вас до тями дуже швидко.

Ще не потрібно затримувати алкоголь у роті та пити каву після застілля. Ще рекомендується не змішувати напої і не забувати закушувати. Запивати алкоголь слід виключно напоями без газів. Також бажано утримуватися від куріння, а вживати алкоголю натще не бажано.

Крім цього, рекомендується пити більше води та соку між тостами, а закушувати бажано гарячими стравами.

Читайте також:

Чи буде масований ракетний обстріл України на Новий рік та Різдво: експерт розповів, чого чекати

Краще зробити запаси: які продукти подорожчають перед Новим роком та Різдвом