Були в історії України року, коли у січні фіксували +10+18 градусів, у Криму – до +21, у Чернігівській, Сумській областях та на високогір'ї Карпат – місцями +8+9. І якщо вірити народному синоптику Станіславу Щедріну, то січень 2023 року цілком здатний побити цей рекорд.

Так, Щедрін заявив, що є дуже велика ймовірність, що половина січня по всій Україні буде аномально теплою та характернішою до початку квітня, ніж до січня.

"У більшу частину Європи надходитимуть теплі повітряні маси з Сахари та Атлантичного океану, які можуть витіснити холодне антарктичне повітря з більшої частини Європейського континенту. Таким чином, по всій Україні десь до 14-17 січня переважатиме відносно тепла погода в усіх регіонах Температурний режим переважно коливатиметься в межах від 0+5 у нічний період і до +7+10 градусів вдень, на півдні України до +13+16, але очікується і багато дощів, вночі подекуди з мокрим снігом", - сказав синоптик.

При цьому "офіційний прогноз" від Укргідрометцентру дещо відрізняється. Так, там прогнозують, що погода у січні 2023 року буде характерною для другого місяця зими. А це означає, що і температура повітря, і кількість опадів будуть близькі до норми.

За даними синоптиків, середня місячна температура очікується в діапазоні від 0 до -5 градусів морозу.

У Криму +1+2 – це 1-1,5 градуси вище за норму, у східних та північно-східних областях – близько до норми.