Мешканцям України повідомили, що на території України з'явилися підроблені купюри. Так, стало відомо, що жителям нашої держави можуть бити підроблені гроші.

Відповідну інформацію надали на порталі «оглядач»

Потрібно повідомити про те, що з наступного року забиратиметься частина готівки з обороту. Це говорить про те, що старі купюри потроху зникатимуть, а нові замінюватимуться монетами.

Є відомості про те, що гривню підробляють набагато рідше, ніж євро. Виготовляти якісні фальшиві гроші дуже дорого, що не говорить про вигоду. Однак треба розуміти, що є й випадки, коли можна зустріти підробки, особливо купюри номіналом у 200 та 500 гривень.

Також є інформація про те, що деякі банки обмежили кількість купюр номіналом у 500 гривень, щоб убезпечити українців від підробок.

З тимчасово окупованих територій в оборот потрапляють навіть фальшива готівка. Це каже, що підробку можна отримати у громадському транспорті та в магазинах, де немає детектора валют.

Через ці чутки працівник одного з банків вирішив звернутися до українців і сказав: «У нас проблема фальшивок надумана. Це, швидше, ви та ваші колеги підігріваєте тему. Насправді гривня справді дуже добре захищена. Є професійні оцінки, гривня добре захищена, і тут просто немає сенсу вкладати великі гроші в те, щоб робити якісні т.з. "суперфальшивки".

Читайте також:

"Переключаємо вас на іншу вишку": як шахраї крадуть мобільні номери та отримують доступ до банківських карток

Не потрапіть на прийом: як шахраї обманюють українців за допомогою відключення світла

Українцям видадуть кілька тисяч соцдопомоги: як не потрапити на шахраїв