Головний біль, нудота, загальна слабкість, тремор рук та думки про те, що більше ніколи і близько до алкоголю не підійдеш – це лише частина симптомів, які вранці після галасливого новорічного застілля відчуває людина.

Антипохмільні коктейлі

Апельсиновий коктейль від похмілля

Йогурт (можна замінити кефіром або ряженкою) та апельсиновий сік змішується у склянці у пропорції 1:1. Потім у коктейль вливають 4 ст. л. соку імбиру та 3 ст. л. лимонного соку.

Банановий коктейль від похмілля

Рецепт, який прийшов до нас із далекої Британії. У блендері змішують: 2 середні банани без шкірки, 200 мл молока і 2 чайні ложки меду. Усі інгредієнти збиваються до йогурту, коктейль п'ється повільно, маленькими ковтками.

Французький антипохмільний коктейль

Біле сухе вино розбавте газованою водою (у пропорції 1:1; пропорція, що рекомендується, 100 мл на 100 мл), і додайте 2-3 чайні ложки свіжовичавленого лимонного соку. Після змішування коктейль п'ється залпом.

Антипохмільний коктейль по-баварськи

Томатний сік (80 мл) змішують з розсолом або соком від квашеної капусти (100 мл) та меленим кмином (1 ч. л.). Коктейль, що вийшов, рекомендують пити охолодженим.

Коктейль "Лас Вегас"

У склянку, на три чверті заповнену томатним соком, додайте 2 ст. л. рідких вершків (що жирніше, тим краще) та одне сире яйце. Посолити, поперчити, приправити мускатним горіхом. Перебийте коктейль у блендері і випийте залпом.

Антипохмільний коктейль “Вітамінний“

Свіжі моркву, селера і лимон вичавити, і змішати сік з перебитою (або дрібно нарізаною м'ятою). Коктейль можна приготувати заздалегідь перед заходом, після якого у вас найімовірніше буде похмілля. Зберігати у холодильнику. Для заготівлі "про запас" не годиться.

Найкращі засоби від похмілля в домашніх умовах

Кисломолочні напої

Молочна кислота позитивно впливає на метаболізм людини та прискорює виведення токсичних речовин із організму. При похмілля радять пити кефір, ряжанку, йогурти, айран чи сироватку.

Бульйони

М'ясні бульйони "запускають" роботу кишечника, вгамовують біль і відчуття тяжкості в шлунку і заглушають апетит.

Фруктові та овочеві соки

Фахівці радять не вживати їх у великій кількості у чистому вигляді, а розбавляти їх водою (особливо це стосується цитрусових). Глюкоза, фруктові кислоти та корисні солі допомагають відновити функції травної системи та чудово усувають наслідки похмілля.

Розсоли

Завдяки високому вмісту калію, магнію, аскорбінової та янтарної кислоти, розсоли відмінно відновлюють кислотно-лужний баланс в організмі та значно полегшують похмільний синдром.

Медовий напій

У 100 мл чистої простої води розбавте 3 чайні ложки меду та 1 чайну ложку свіжого лимонного соку.

Мятний чай

Сухе листя м'яти заварити гарячою водою, наполягати близько півгодини. Підсолодити відвар можна чайною ложкою меду, пити гарячим.

Кава з коньяком та лимоном

Заваріть міцну чорну каву, влийте в чашку 3 столові ложки коньяку, відіжміть і додайте 2-3 часточки лимона. Кавовий напій пийте гарячим. Від куріння краще утриматись.

Читайте також:

Вихідні дні у січні 2023 року. Скільки українцям дозволили відпочивати

Цей день визначить цілий рік: церковне свято 1 січня. Що не можна робити і на які прикмети слід звернути увагу

Рік успіху, грошей та перемог: яким знакам Зодіаку надзвичайно пощастить у 2023 році