Сьогодні, 1 січня 2023 року, християни вшановують пам'ять Онифатія Римського, який був слугою у багатої дами в Римі. Святий завжди милосердно ставився до людей, і навіть його ім'я перекладається з латині "вчиняти добро".

А ось свої іменини 1 січня святкують: Григорій, Ілля та Тимофій, а також жінки з ім'ям Аглая.

У православ'ї іменини – це особливий день шанування святих та великомучеників з певними іменами. Тезки святих у день іменин святкують свій духовний день народження і звертаються з молитвою до свого покровителя. Серед віруючих батьків прийнято давати імена дітям відповідно до церковного календаря. Ім'я дитині обирають зі списку іменин за день, коли народилося маля. Так у новонародженого з'явиться Ангел-охоронець, який захистить його від бід та нещасть.

Григорій - чоловіче ім'я грецького походження, яке означає "бадьорий", "неспаний", "пильний".

Чоловіки, які носять це ім'я, зазвичай відрізняються незалежністю, завзятістю і впертістю. У дитинстві та молодості можуть мати велику активність. Не люблять приховувати емоцій, зухвалі, сміливі, прямолінійні, але при цьому неймовірно щасливі, знаходять спільну мову з людьми.

Ілля – чоловіче ім'я біблійного походження. З давньоєврейської це ім'я перекладається, як "Яхве - мій Бог".

Рухливі, активні, веселі, мають гарне почуття гумору. Відрізняються загостреним почуттям власності та власної гідності. Мають гарну пам'ять, інтелект, інтуїцію, запальні, але відхідливі, імпульсивні, емоційні, орієнтується на сімейні традиції.

Тимофій – ім'я грецького походження. Це означає, що "шанує Бога" або "славить Бога". День ангела у такі дати: 1 та 17 січня, 4, 6, 14, 16 та 26 лютого, 6 та 12 березня, 29 квітня, 16 травня, 2, 23 та 25 червня, 2 липня, 14 серпня, 1 та 2 вересня , 11, 18 та 22 листопада, 11 грудня.

01.01.2023 проходять іменини одного жіночого імені.

Аглая - жіноче ім'я грецького походження, яке в перекладі з давньогрецького означає "краса", "блиск", "радість", "чудова".

Власниці даного імені дуже привабливі та сильні характером. Часто стримані, цілеспрямовані, керуються нормами моралі. Чуттєві, мрійливі можуть бути імпульсивними, проте не люблять ускладнювати собі життя.

Читайте також:

Вихідні дні у січні 2023 року. Скільки українцям дозволили відпочивати

Цей день визначить цілий рік: церковне свято 1 січня. Що не можна робити і на які прикмети слід звернути увагу

Рік успіху, грошей та перемог: яким знакам Зодіаку надзвичайно пощастить у 2023 році