Ранок 1 січня може бути різним: хтось переїсть, переп'є чи просто не виспиться. Проте залишки м'ясних нарізок, котлет та салатів доїдати вже не хочеться, а викинути шкода.

Пиріг "залишки солодкі" - готуватися швидко та смачно. Тісто – готове бездрожжеве, начинка – все, що залишиться на столі після святкування.

Рецептом пирога поділилася у своєму Instagram фудблогер Олена Фенцік.

Для цього "киша" буде потрібна форма діаметром 22-24 см.

Інгредієнти:

  • листкове бездрожжеве тісто – 300 г;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт;
  • шинка – 250 г;
  • сир – 100 г;
  • сир вершковий – 100 г;
  • вершки 10-20% - 150 мл;
  • яйця – 3 шт.;
  • мука – 1 ст. л.;
  • сіль перець.

Спосіб приготування:

Листкове тісто потрібно розкачати у формі кола і застелити його в жароміцну форму. Далі його ставимо у холодильник, поки готується начинка.

Приготування начинки:

  • цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо протягом 3-4 хвилин;
  • перець нарізаємо тонкими смужками, додаємо до цибулі і обсмажуємо ще 3-4 хвилини. Посолити та поперчити;
  • шинку порізати кубиками, сир натерти на тертці;
  • обсмажені овочі викладаємо в миску, додаємо вершки, два види сиру та яйця.

Перемішуємо начинку та викладаємо її на тісто.

Випікати пиріг потрібно за температури 180 градусів 30-40 хвилин.

Читайте також:

Відійшли і по новій відкривайте шампанське: іменини 1 січня. У кого сьогодні День ангела

Січневі нововведення: що чекає на українців у 2023 році. Деталі

Вихідні дні у січні 2023 року. Скільки українцям дозволили відпочивати