Вінегрет - це смачний салат без майонезу на основі овочів, головним інгредієнтом якого є буряк. Приготувати салат по-новому можна з квашеною капустою, оселедцем і навіть анчоусами, а замість горошку використовувати квасолю.

Шеф-кухар Василь Мішлен (vasilymishlen) на своїй сторінці в Instagram поділився рецептом вінегрету з квасолею.

Інгредієнти:

  • буряк – 2 шт;
  • картопля – 5 шт;
  • морква – 3 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • солоні огірки – 4 шт.;
  • квасоля в томаті – 400 г;
  • олія соняшникова – 1 ст. л.;
  • сік лимона – 1 ст. л.;
  • зміна - 1 год. л.;
  • перець\суміш перців - 1 ч. л.;
  • петрушка – 3-4 гілочки.

Спосіб приготування:

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Овочі потрібно добре вимити, буряк, картопля та морква загорнути окремо у фольгу. Запікаємо овочі до готовності – картопля та морква 40 хвилин, а буряки 80 хвилин.

Овочі повинні охолонути і тоді нарізаємо їх на кубик середнього розміру.

Викладаємо овочі в миску, додаючи нарізані кубиком солоні огірки та цибулю, а також посічену петрушку.

Додаємо квасолю.

Для приготування соусу змішуємо масло та оцет за допомогою віночка, додаємо щіпку солі, сік лимона та спеції. Перемішати.

Подавати салат потрібно, прикрасивши петрушкою.

Читайте також:

Це просто щастя: як приготувати ніжний салат із печінки курки. Рецепт

Можна заготовити на три дні: скільки коштуватиме українцям традиційний салат Олів'є до Нового року

Відмінна закуска на вихідні: старовинний салат із перцем, який запікають у духовці. Рецепт