Догляд за орхідеєю не такий складний, як може здатися, проте існує безліч нюансів, які необхідно враховувати, щоб не пошкодити рослину. Якщо правильно доглядати за рослиною, можна досягти його максимального цвітіння, яке довгий час радуватиме око.

Докладніше про те, що не можна робити з орхідеєю, щоб вона не засохла і довго цвіла, читайте у нашому матеріалі.

Полив

Не рекомендується поливати орхідею, занурюючи горщик у воду до країв та залишати його там на довгий час. Якщо не дотримуватись правил поливу, то коріння просто загниває, і тоді врятувати квітку буде вже неможливо, а навіть якщо намагатися все виправити, що на це піде величезна кількість сил і засобів.

Правильний спосіб поливу – залити воду в ємність, трохи більшу, ніж горщик з орхідеєю. Помістіть квітку туди так, щоб коріння виявилося зануреним у воду. Залишіть на кілька годин, щоб рослина наситилася вологою.

Наступний полив необхідний, коли субстрат повністю висохне.

Режим поливу

Якщо орхідею поливати раз на місяць, вона також загине, але цей процес відбуватиметься повільно і ви навіть не одразу усвідомлюєте, у чому причина. У такому разі листя орхідеї з часом почне в'янути, а коріння буде сухим.

Регулярний душ

Якщо орхідею часто повністю заливати водою та не прибирати її з розетки або пазух, це призведе до початку процесу загнивання.

Шкідники

Якщо не боротися зі шкідниками та дочекатися, поки вони повністю покриють квітку, то орхідея згодом загине. До речі, позбутися шкідників самостійно складно, тому потрібно звертатися до спеціалізованих магазинів за коштами, які допоможуть позбутися злісних шкідників.

Сонячне світло

Влітку орхідею можна вбити, якщо вона знаходиться під прямими променями сонця. Якщо полудень сонячний, то рослина може згоріти від такого навантаження. Взимку слід розміщувати квіти на сонячній стороні, а ось влітку, якщо дуже спекотно, орхідею потрібно тримати якомога далі від сонця.

Читайте також:

Як дізнатися, чи жива ваша орхідея, чи вона вже більше ніколи не зацвіте

Квіти будуть великими і пишними: кілька секретів догляду за орхідеями. Багато хто цього не знав

Що потрібно зробити, щоб ваша орхідея цвіла цілий рік. Розкрито секрет