У разі Олександра – це експорт сервісів безпечного мікрокредитування. Після створення бізнесу в Україні оформити кредит “до зарплати” на 3-5-7 днів через зручний додаток тепер можна у В'єтнамі, Шрі-Ланці та Польщі. Найближчим часом з'явиться ще кілька нових ринків. І експансія української компанії продовжується незважаючи на війну в Україні.

Як їм це вдалося? Зроблено ставку не на традиційний банківський чи ломбардний підхід. Для отримання кредиту не потрібна купа документів, а якщо клієнт не зможе його віддати за ним, не прийдуть колектори. Головне в сервісі - це добре опрацьована ризикова модель (яка мінімізує ризики видати кредит не тій людині) та маркетинг, орієнтований на молодих фахівців, які добре оплачуються.

Кацуба каже, що вони з партнерами створюють сервіс таким, яким би хотіли бачити його як клієнти: зручним, зрозумілим, прозорим.

Сам Олександр отримав освіту економіста та юриста, а до ІТ бізнесу та створення фінансових сервісів практично 10 років працював на ринку нерухомості, керував газовими та нафтовими компаніями як фінансовий директор. Менеджерський досвід дозволив сформувати комплексну команду для реалізації такого ризикованого бізнесу як мікрокредитування.

Паралельно з розвитком кредитного бізнесу Кацуба став власником двох найбільших українських видань про автомобілі – АвтоБазар та АвтоЦентр, що пов'язував із наміром розвивати в Україні лізинговий бізнес, проте напад Росії на Україну змусив відкласти ці плани.

Читайте також:

Зробили далекого 1935-го року: як виглядав перший український електромобіль.

Це варто спробувати: рецепт незвичного омлету з пельменями, сиром та зеленню.

Путін вирішив очищати обмерзлі дороги за допомогою вогнеметів. Відео.