Новий навчальний рік 2023 року в Україні буде адаптований до умов воєнного часу, і на школярів очікують деякі нововведення, які не всім сподобаються.

Докладніше про те, що чекає на дітей у новому навчальному році інформує РБК-Україна.

Одна зі змін – це можливість школам самостійно обирати формат навчання з огляду на ситуацію в їхньому регіоні.

У деяких школах буде надано можливість очного навчання, якщо навчальний заклад має укриття. Однак у прифронтових регіонах школи продовжать функціонувати у дистанційному форматі. Також батьки зможуть обрати інший варіант навчального процесу, якщо вони не погоджуються з пропонованим навчальним закладом.

Ще одне нововведення – продовження навчального року до 28 червня. Це з можливими повторними відключеннями електроенергії взимку. Крім того, тривалість зимових канікул буде збільшена, чому шалено зрадіють діти.

Міністерство освіти розробляє новий навчальний курс та оновлення предметів. Наприклад, для школярів буде створено практикум з мінної безпеки, який викладатиметься всім дітям, а інформація буде адаптована під кожну вікову групу. Також предмет "Захист України" буде переведено у практичний формат. В рамках курсу інформатики висвітлюватиметься тема штучного інтелекту та програмування.

Для школярів, які навчаються за кордоном, буде представлено спрощений курс. Вони проходитимуть лише 6-8-годинний блок з української мови, літератури, історії України та географії. Інші базові предмети вони вивчатимуть у місцевих школах. Це дозволить знизити навантаження на дітей, оскільки їм не доведеться вивчати ті самі теми двічі.

Також вводиться рекомендація щодо обмеження використання смартфонів під час навчання. У школах Львова планують запровадити заборону вже з 1 вересня. Кожен навчальний заклад самостійно регулюватиме це питання. Натомість пропонується організовувати наукові експедиції з географії та історії, для яких будуть розроблені спеціальні маршрути.

Такі зміни допоможуть адаптувати навчальний процес до важких умов, забезпечуючи ефективне навчання школярів під час воєнного часу.

Читайте також:

Батьків попередили: які довідки потрібно надати перед школою та дитсадком

Ось це скандал: перед 1 вересня у школі під Києвом зробили туалети без дверей. Фото

Укриття, офлайн та інші сюрпризи: як працюватимуть школи з 1 вересня