Серпень та вересень – це традиційний час для збирання врожаю на городах. Якщо буряк і картопля успішно дозрівають і деякий час можуть вільно залишатися в ґрунті, морква може зіпсуватися ще на грядці та втратити свої смакові якості взимку.

Докладніше про те, коли потрібно насправді викопувати моркву читайте у нашому матеріалі.

Досвідчені городники знають ознаку дозрівання моркви, яка безпосередньо пов'язана зі станом бадилля коренеплоду.

Оскільки морква є дворічною культурою, вона може розпочати свій другий сезон зростання протягом одного літа. Спочатку морква активно розвивається в корінні, а потім може формувати квітконос із насінням. Якщо не встигнути викопати моркву вчасно, вона може утворити біле коріння, яке не годиться для вживання. Така морква буде позбавлена ​​смаку та соковитості, і через кілька місяців доведеться позбавитися всього врожаю.

Щоб уникнути подібних проблем, досвідчені городники визначили ознаку, якою можна визначити, коли можна збирати врожай моркви.

Досить уважно оглянути бадилля: як тільки нижнє листя на коренеплоді починає жовтіти, настав час збирати моркву.

Краще викопувати моркву частинами, обрізаючи бадилля відразу і відправляючи коренеплоди в льох на зберігання. Це дозволить зберегти врожай у хорошому стані протягом тривалого часу.

Ще одна корисна порада: якщо ви залишите моркву на свіжому повітрі понад годину, вона краще зберігатиметься і не псуватиметься довгий час.

Таким чином, дотримуючись цих ознак дозрівання моркви, ви зможете визначити оптимальний час для збирання врожаю та забезпечити його довгострокове збереження. Не забувайте про ретельний догляд за городом та уважне спостереження за рослинами, щоб отримати найсмачніші та найсвіжіші овочі.

Читайте також:

Як потрібно скласти вже зірвані зелені помідори, щоб вони швидко почервоніли

Ви дуже здивуєтеся: як за допомогою часникового лушпиння надовго зберегти помідори та огірки свіжими

Наступного року у вас урожаю помідорів не буде: ось що не повинно рости поряд із ними на грядці