В Україні, з метою усунення можливих ухилянтів та посилення заходів щодо мобілізації, було прийнято рішення про вручення повісток військовозобов'язаним на робочих місцях та підприємствах.

Докладніше про те, в яких місцях тепер вручатимуть повістки інформує ТСН.

Повідомляється, що обласні ТЦК підтвердили, що наразі немає офіційних письмових вказівок щодо підвищеної мобілізації від президента України. Однак, не можна виключити, що такі вказівки будуть направлені найближчим часом.

Такий захід є кроком у відповідь на ситуацію, що склалася в регіоні і спрямована на забезпечення безпеки та захист суверенітету України. Вручення повісток на підприємствах та робочих місцях військовозобов'язаним дозволить ефективніше контролювати мобілізаційні процеси та забезпечити підготовку до можливого конфлікту.

"Поки що єдиним напрямком, де можливе посилення, можна вважати оповіщення на підприємствах, на робочих місцях військовозобов'язаних. Інші напрямки, на наш погляд, були посилені після повномасштабного вторгнення", - цитує ТСН слова свого джерела в одному з обласних військкоматів.

Офіційні джерела наголошують, що це тимчасовий захід, вжитий у рамках ситуації на сході країни. Влада прагне забезпечити національну безпеку та готовність до суворих умов, які можуть виникнути.

Читайте також:

Відразу дві категорії українців звільнять від мобілізації: перевірте, чи є у списку

Що загрожує чоловікам, які під час мобілізації виїхали за кордон та не повертаються до України

Зачепить тисячі українців: тепер охоронцями не зможуть працювати чоловіки, які підлягають мобілізації