Якщо ви купили часник у магазині або на ринку, одразу прибирайте його на зберігання. Він продається вже обрізаним та просушеним, тому додаткової підготовки не вимагає.

Якщо ж ви самі вирощує часник, то після збирання його слід просушити. Залишіть викопані овочі на землі на кілька годин, щоб вони трохи підсохли.

Потім зв'яжіть разом по кілька головок і вертикально підвісьте в тіні або в сухому приміщенні, що провітрюється, на 10-15 днів. Може знадобитися більше часу, аж до місяця. Часнику треба добре просохнути: стебло повинне позбутися вологи, а лушпиння — легко відходити.

Ніколи не ставте його надовго в холодильник, адже він проростатиме. Тоді він стане гірким та менш ароматним.

Найкраще свіжий часник зберігається у сухих темних місцях. Не кладіть часник у ящик, поставте його в місце, що провітрюється.

Якщо ви любите чистити часник і зберігати його в такий спосіб, його важливо герметично запакувати. Зберігати очищений часник у холодильнику можна до тижня.

Хороший прийом – замаринувати часник в оливковій олії. Цей метод дозволить отримати ароматизовану олію, яку можна використовувати пізніше для смаження.

Як правильно заморозити

Зокрема, потрібно очистити та відокремити всі зубчики часнику, а потім рівномірно розподілити їх на деку, застеляному пергаментним папером. Накрийте лист алюмінієвою фольгою і заморозьте на ніч.

Також можна заморозити подрібнені зубчики часнику. Щоб полегшити їхнє подальше використання, робіть це у формах для льоду.

Зазначимо, щоб вибрати свіжий часник, потрібно щоб цибулина була твердою на дотик і не піддаватися легкому натиску. Якщо цибулина м'яка, швидше за все, вона перезріла і довго не зберігатиметься.

Якщо часник проріс, це очевидна ознака того, що термін його придатності минув.

Читайте також:

Вам будуть заздрити всі сусіди: названо найправильніший час для посадки часнику

Взимку ви відкриватимете банку за банкою: рецепт пряного соусу з помідорів та слив з часником

Ви дуже здивуєтеся: як за допомогою часникового лушпиння надовго зберегти помідори та огірки свіжими

Вдихаємо глибоко, розслабляємось і просимо добавку: рецепт маринованих кабачків з медом та часником

Жодних баночок і коробочок: як насправді потрібно зберігати часник, щоб він не засох.