Восени 2023 року в Україні передбачаються надзвичайно високі температури. Вчені повідомляють, що, порівняно з попередніми десятиліттями, середня температура повітря цього року буде вищою на 1 градус. Проте спеку відчуватимуть переважно вдень, тоді як нічний годинник супроводжуватиметься похолоданням. Про це розповіла кандидат географічних наук, старший науковий співробітник та завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології УкрДМІ ДСНС України та НАН України Віра Балабух.

Середньодобова температура повітря восени цього року очікується на рівні 8°C, що робить сезон менш теплим ніж осінь 2022 року.

Метеорологи також стверджують, що заморозки восени 2023 наступлять раніше. У перші два місяці осені очікується більше опадів, ніж зазвичай. А вже на початку листопада на нас чекають неприємні сюрпризи – настане відчутне похолодання. Цьогорічний зимовий період розпочнеться досить рано.

Синоптик запевнив, що природне явище Ель-Ніньо принесе в Україну теплу осінь та м'яку зиму. Перші заморозки на території України очікують у середині листопада, а у грудні буде тепло, свідчить прогноз погоди.

Читайте також:

Просто до сліз: Софія Ротару відреагувала на те, що росіяни зробили у Чернігові.

Весь у тата: Тіна Кароль показала фото сина, що подорослішав. Порівняйте фото

Готується до операції, буде пересадка: Ектор Хіменес-Браво розповів, чому довелося остригтися налисо