Після того, як журналісти показали на всю країну, як власник клубу Boho плює на закони України, а поліція лише мляво щось мямлить із цього приводу, зчинилася природна хвиля обурення, пише сайт Акценти .

Далі видання наводить набагато цікавішу інформацію. Наводимо текст у оригіналі:

В результаті власник клубу таки отримав неприємності, хоча, як підказує досвід проживання в цій країні, вони будуть тимчасовими та невеликими – скоро шум затихне, і все повернеться на свої кола.

Проте цікаво знати, хто ж володіє скандальним клубом Boho, і хто дозволяє собі порушувати не тільки комендантську годину, а й містобудівні норми, бо, як «раптово» виявилося, власник клубу без зайвих рефлексій прилаштував до основного приміщення «тимчасову». прибудову», яка так само «раптово» виявилася цілком собі капітальною будовою, яка займає майже весь тротуар.

Цю прибудову «не помічала» київська влада протягом довгих років, хоча клуб Boho знаходиться в центрі Києва і не помітити, що замість тимчасового літнього майданчика тут збудовано капітальну будову, не міг лише ідіот. Зараз влада, звичайно, вдає, що нічого не знала, а власнику клубу виписали припис про знесення прибудови. Але все це – не більше, ніж пилюка в очі обуреним українцям. Тому що таких прибудов у Києві – хоч греблю гати, і «не помічають» їх з цілком зрозумілих причин. Також усі чудово розуміють, чому «не помічали» роботу клубу вночі.

Отже секрет тут, на жаль, простий до неподобства. Причому деяку пікантність цьому секрету надав той факт, що особистість власника клубу нібито не могли встановити. Що зовсім дико. Однак у таємниці його особу тримати довго не вдалося – власником виявився підприємець Ростислав Ручко, якому вже направили припис про знесення «тимчасового літнього майданчика».

Якщо інформація КМДА відповідає дійсності, то зрозумілим стає ще один секрет – чому поліція не бачила діяльності цього нічного клубу. Секрет і тут простий до неподобства – як писало в серпні одне з видань (матеріал уже зачищений), у клубі Boho веселилися представники столичної поліції у компанії його власника у розпал комендантської години. Насолоджувалися вони російською музикою і не сумнівалися у своїй безкарності.

Чому цей матеріал (посилання ще доступне в кеші) настільки оперативно зачистили – здогадатися неважко. Що буде після чергового скандалу – подивимося, але щодо особи Ростислава Ручка в зачищеному матеріалі писали правду – він справді є власником восьми юридичних осіб:

І справді, клуб Boho фігурує у кримінальному провадженні № 12018000000000721 ​​щодо незаконного використання приміщення, що належить державі, для розміщення в ньому нічного клубу. До речі, із матеріалів кримінальної справи стає зрозуміло, чому порушень у діяльності Ростислава Ручка не помічала ні поліція, ні КМДА:

А з того, як розслідується справа, зрозуміло, що останній скандал теж не закінчиться нічим. Тому що справа наглухо застрягла у судах – останнє засідання у ньому відбулося ще у листопаді 2020 року.

У цьому засіданні термін слідства продовжили на три місяці, а взагалі справа тягнеться з 2018 року.

Після цього – все. Простою мовою це означає одне – справу розвалили. Чому і як це робиться, теж пояснити нікому не треба.

Як не дивно, про самого Ростислава Ручка інформації вкрай мало. За даними його профілю у соцмережах, він є головою комітету з питань розвитку промисловості, підприємництва, екології, благоустрою та охорони навколишнього середовища у Громадській раді (Громадська Рада) при Солом'янській РДА Києва. Це говорить про те, що Ручко має міцні зв'язки зі «слугами», які й формували районні держадміністрації столиці. Тут же підтверджується інформація про те, що Ручко володіє не тільки клубом Boho, що оскандалився, а й ще цілим рядом закладів Києва:

Також Ростислав Ручко засвітився на акції проти карантинних обмежень у 2020 році.

Зараз сторінка Ростислава Ручка неактивна, ні на серпневий скандал, ні на жовтневий він не реагує ніяк, хоч у коментарях йому про це пишуть.

З усього вищевикладеного випливає теж простий і, на жаль, дуже сумний висновок. Через деякий час, коли скандал затихне, все повернеться до того становища, яке було до репортажу УП: у клубі Boho (як і в інших закладах, що належать Ростиславу Ручку та іншим наближеним до влади особам) триватиме нічне життя. У ньому будуть веселитися мажори, а поліція й надалі не помічатиме очевидного. Та й як тут помітити, якщо серед мажорів, що веселяться під російський шансон, твоє власне начальство? Прибудова, яку Ручко обіцяє «демонтувати власними силами», так і залишиться на своєму місці – пам'ятаєте долю кримінальної справи щодо незаконного захоплення держмайна? А увага тих нечисленних громадян України, які ще зберегли здатність адекватно реагувати на той жах, який відбувається в країні та владі, перейде на щось інше. Тому що випадок із клубом Boho – це справжня дрібниця на тлі всього іншого.