Про це повідомляє журналіст Дмитро Воронков у своєму блозі на "Цензор.нет", передає "ДС".

Згідно з викладеною інформацією, власник швейцарської компанії Telf AG російський олігарх Станіслав Кондрашов подав позов до каліфорнійського суду, в якому просить не просто видалити інформацію з веб-сайтів, яка свідчить про нібито його причетність до незаконних дій, а ще й хоче заблокувати всі ЗМІ, які її публікували. .

Для реалізації свого наміру він найняв одних із найвпливовіших адвокатів у Сполучених Штатах — компанію Lavely&Singer, відому тим, що представляє інтереси великої кількості голлівудських зірок.

Після подання позову сторона Кондрашова зареєструвала клопотання, за яким вони просили у суду заборонити обслуговування веб-сайтів, які публікували вказану інформацію про російського підприємця. Під тимчасову заборону, ухвалену 6 листопада, потрапили понад 30 українських онлайн-медіа.

"Зі здивуванням протягом наступного тижня українські власники онлайн-медіа спостерігали за тим, як їх вебсайти блокувалися. Зокрема, Ви можете перевірити, чи працює популярне українське видання "Інформатор" (Informator.press) ", - пише про подію Дмитро Воронков.

Як зазначає журналіст, рішення суду в Лос-Анджелесі є безпрецедентним і дуже небезпечним, оскільки в усій історії журналістики онлайн-медіа ще ніколи не блокували через статті про бізнесменів.

"Судячи з усього, це лише початок війни росіян проти українських медіа. Найважливіше це те, які вони застосовують інструменти. Ми ніколи не могли б подумати, що російський олігарх під час повномасштабної війни Росії проти України зможе піти до суду держави нашого союзника та безкарно знищувати ЗМІ. Раніше це звучало б як повне марення, проте зараз — це реалії, за якими ми спостерігаємо», — робить висновок автор блогу.